Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Contemporary Fashion | Amsterdam

5 september 2018 - 31 maart 2019

Het Klederdrachtmuseum organiseert de tentoonstelling Contemporary Fashion. Een selectie van ontwerpen van hedendaagse ontwerpers die geïnspireerd zijn op de Nederlandse klederdracht. Tevens is de tentoonstelling een ode aan hedendaagse ontwerpers die hun inspiratie haalden uit de Nederlandse klederdracht en die door middel van hun nieuwe ontwerpen de designs en vormgeving uit de klederdracht laten voortbestaan. Het Zuiderzee Museum (Collectie uit de expositie ‘Gejaagd door de wind’) en het Zeeuws Museum (collectie van de expositie ‘Handwerk’)  hebben een aantal kostuums in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling.

In de tentoonstelling worden kostuumstukken van oa de volgende ontwerpers getoond;  Walter van BeirendonckRicardo Ramos Kasper Jongejan, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Meeta Mastani, Victor&Rolf , Antoine Peters, Elizabeth van der Helm, Elke Wierenga. De ontwerpers vertaalden klederdracht naar mode anno nu. Met name handwerk en duurzaamheid blijken als kernelementen van klederdracht uitstekend toepasbaar op de hedendaagse ideeën van mode en stijl.

De tentoonstelling is ingericht door studenten van Nimeto.

Gevestigde modeontwerpers zoals onder andere Walter van Beirendonck, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Kasper Jongejan, David Laport en Antoine Peters hebben hun topstukken beschikbaar gesteld. Aangevuld met bijzondere bruiklenen van o.a. Alexander van Slobbe en Mattijs van Bergen.

 

Gegevens

Begin:
5 september 2018
Einde:
31 maart
Evenement Categorie:

Locatie

Klederdracht Museum Amsterdam
Herengracht 427
Amsterdam,
+ Google Maps
Website:
http://hetklederdrachtmuseum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.