Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

‘Colours of Winter’ : Aalsmeer

19 januari - 7 april

Flower Art Museum in Aalsmeer,  toont met de expositie ‘Colours of Winter’ hoe kunst en mode een nieuwe dimensie geven aan de vertaling van het winterseizoen. Wie bij de winter nog steeds aan traditionele ‘kleuren’ wit,-zwart,-grijs,-bruin denkt, leeft in het verleden. De winter is al lang niet meer alleen het seizoen van saaie kleuren. Het mag uitbundiger, vrolijker, kleurrijker.

Bevroren bloemen in felle tinten, kosmische sculpturen, uitbundige mantels, harmonische kleuren en stemmige foto’s met sprankjes hoop. Het laat zien hoe kunstenaars het traditionele beeld inruilen voor de kleuren van nu en van de toekomst. Er is werk te zien van En Eg, Annet Eikelboom, Pim Velthuizen, Marijke van Welzen en Ems Willems.

Bekijk ook de agenda voor de textielworkshop van Marijke van Welzen die naar aanleiding van deze tentoonstelling zal plaatsvinden.

Marijke van Welzen Puzzelen met textiel  

10 mantels

Onder het label art2wear maakt Marijke van Welzen (Vlaardingen, 1956) kunstzinnige mantels met een verhaal. Textiel is haar passie, het leent zich voor oneindig veel mogelijkheden tot expressie met het tactiele aspect, de flexibiliteit, het enorme scala aan kleuren en de visuele structuur.

Marijke werkt heel intuïtief en vaak rond een thema. Met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad ‘tekent’ zij als het ware de voorstelling. Het verhaal groeit onder haar handen, het werkt als een puzzel, soms zijn de juiste stukjes niet te vinden, dan weer gaat het vanzelf. Haar mantels tonen dat traditionele winterkleuren in de mode niet meer van deze tijd zijn; het kleurgebruik is even veelzijdig als uitbundig.

 

Gegevens

Begin:
19 januari
Einde:
7 april
Evenement Categorie:

Locatie

Flower Art Museum
Kudelstaartseweg 1
Aalsmeer, 1431 GA
+ Google Maps
Telefoon:
0297 364 400
Website:
www.flowerartmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.