Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

CODA Pa­per Art, Apeldoorn

6 juni 2021 - 9 januari 2022

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. De tentoonstelling laat zien hoeveel verschillende perspectieven en dimensies er zijn in papierkunst, hoe grenzen worden verlegd en hoe nieuwe technieken en digitalisering door de makers ingezet worden om hun werk te realiseren. Ook is er sprake van hernieuwde waardering voor de natuur als inspiratiebron en reageert een aantal kunstenaars met hun werk op de actualiteit en de grote hoeveelheid beelden die dagelijks op ons afkomt.

De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 49 kunstenaars uit binnen- en buitenland waarbij CODA Paper Art niet alleen plaats biedt aan gevestigde kunstenaars, maar ook een podium geeft aan het werk van startende makers en ontwerpers. Evenals in voorafgaande edities heeft een aantal kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt.  Beeldende kunst, design, animatie en video gemaakt van, op en met papier en karton van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan de regio. Het grootste deel van de Nederlandse papierindustrie bevindt zich namelijk in Gelderland en de Veluwe kent vele papiermolens, beken en sprengen. CODA Museum in Apeldoorn toont wisselende tentoonstellingen met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en papierkunst. Ook presentaties met historische thema’s en aandacht voor het Veluws landschap maken een belangrijk onderdeel uit van de programmering.

Tijdens CODA Paper Art ontdek je ook een uitgebreid (online) activiteitenprogramma met onder andere fietsroute Tour de Papier, rondleidingen en workshops met de nieuwste apparatuur en innovatieve technieken in ons gloednieuwe ExperienceLab. Bewonder de pracht, kracht en schoonheid van papier en karton vanaf 6 juni 2021 in de tiende editie van CODA Paper Art!

 

Gegevens

Begin:
6 juni 2021
Einde:
9 januari
Evenement Categorie:

Locatie

CODA Museum
Vosselmanstraat 299
Apeldoorn, 7311 CL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
055-5268400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.