Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cas Holmes, Antwerpen

19 juni 2022 - 25 september 2022

In de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, te Antwerpen, wordt werk van Cas Holmes getoond. Deze tentoonstelling gaat terug op de Roma roots van de kunstenares. Haar werk maakte deel uit van de tentoonstelling Gypsy Maker4, georganiseerd door de Romani Cultural and Arts Company. Cas Holmes is erg geïnteresseerd in de overeenkomsten die wij als mensen hebben, de behoefte aan een eigen plek, onze familie en onze eigen voeding. Met migratie, veranderingen in ons werkende leven en toenemende mogelijkheden om te reizen, is onze zekerheid over wie we zijn en waar we in passen onzeker geworden.

Zaterdag  en Zondag van 14.00 tot 17.00 uur

Op 31 juli, 28 augustus en 25 september uitzonderlijk gesloten om 16.00 uur wegens concert

Partners die mee tentoonstellen

Verschillende organisaties en verenigingen hebben hun leden of bewoners aangezet om ook individuele of groepswerken te maken voor deze tentoonstelling.

Op Linkeroever gaat het om:

  • Hof ter Schelde: de leden van de handwerkgroep van het woonzorgcentrum, het dagverzorgingscentrum, de assistentiewoningen en de zorgvoorziening doen mee onder leiding van hun ergotherapeut
  • Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen: Een viertal patiënten gingen onder leiding van een ergotherapeute aan de slag in de ateliers voor handvaardigheid. Met een dubbel doel voor ogen: het genezingsproces ( van de patiënten) bevorderen en de kloof tussen het FPC met de samenleving dichten. Het onderwerp sprak de patiënten aan. Om de buitenwereld te laten ervaren wat het belang van plaatsen en dingen in een gesloten omgeving zijn en wat in het FPC het ergst gemist wordt
  • bHobien: Vijf dames uit Antwerpen en omgeving die regelmatig samenkomen om textiel te verwerken tot kunstzinnige objecten door ze te printen, verven, borduren, enz.

Iets verder weg en uit binnen-en buitenland doen ook mee:

  • Crossroads, een groep ijverige hedendaagse textielwerkers uit Bierbeek onder leiding van Monique Gilbert
  • Tracé, het cultuurstation in Ekeren is de thuisbasis van een textielgroepje dat maandelijks bij elkaar komt
  • Stitched Stories & Wellbeing, een enthousiaste, en grote groep quilters uit Schotland die ontstond op het eiland Arran en nu duizenden leden telt en waar lessen en workshops worden gegeven in groepen en online. De resultaten komen vaak bepaalde chartity-doelen ten goede.

Gegevens

Begin:
19 juni 2022
Einde:
25 september 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Sint-Anna-ten-Drieënkerk
Hanegraefstraat 1
Antwerpen, 2050
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.