Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ca­rel Wil­link en Fong Leng | MuseumMORE-KasteelRuurlo

17 juni 2017

Ca­rel Wil­link 
Een grootmeester van formaat als schilder Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte, tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

Mathilde Willink & Fong Leng
De extravagante Mathilde de Doelder, de derde vrouw van Carel Willink, was groot liefhebber van de modeontwerper Fong Leng. Tijdens haar huwelijk met Carel Willink, was Mathilde één van de belangrijkste klanten van Fong Leng. De kleding die de Chinees-Nederlandse ontwerper creëerde paste goed bij ‘het fenomeen’ Mathilde, zoals ze genoemd werd. In haar Fong Leng-jurken groeide Mathilde uit tot modekoningin van Amsterdam. In totaal verzamelde Mathilde bijna 40 creaties van Fong Leng, waarvan er vijf te zien zijn in Kasteel Ruurlo.

De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. Naast het werk van Carel Willink, zullen ook vijf bijzondere creaties van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng te zien zijn. Magisch, historisch, theatraal en extravagant komen samen in Kasteel Ruurlo.

 

Gegevens

Datum:
17 juni 2017
Evenement Categorie:

Locatie

museummore-kasteelruurlo
Vordenseweg 2
Ruurlo, 7261 LZ
+ Google Maps
Telefoon:
0575-760 300
Website:
MuseumMORE-KasteelRuurlo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.