Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

borduurlint voor de vrede | Leeuwarden

2 mei 2018 - 30 december 2018

’t Andere Museum van Oldtimer tot Kant toont  “borduurlint voor de vrede” Herinnering aan prinses Maria Louise van Hessen Kassel 1749. Geborduurd voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018. 

Het borduurlint voor de vrede is een herinnering aan prinses Maria Louise van Hessen Kassel, prinses van Europa en stammoeder van ons huidige vorstenhuis 1749.
Op 20 mei 1749 schreef prinses Maria Louise een brief aan haar vriendin Henriëtte van Nassau -Zuylestein. Wij weten uit briefwisseling met haar vriendin Henriëtte van Nassau -Zuylestein dat beide dames graag handwerkten. Vanaf 1740 was heel Europa in oorlog, namelijk de Oostenrijkse successieoorlog. Ook toen was de roep en hang naar vrede groot. In 1748 eindigde de oorlog met de vrede van Aken. Als de vrede getekend is stuurt Maria Louise in 1749 aan Henriëtte een staaltje op van haar borduurwerk. Het was een lint dat de vrede weergaf.

Geborduurd voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018. De tijd is anno 2017 nog niet erg veranderd. Ook nu is een lint van de vrede, een lint van verbinding heel wenselijk. Ook nu nog een actueel thema in Europa. In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018. Met meer dan 300 dames hebben  een hedendaags lint voor de vrede geborduurd. Dit lint , ongeveer 75 meter lang,

Het museum omvat een collectie oldtimers, meccano, radio’s, fototoestellen en een grootspoortreinbaan. Tevens is er een collectie textiel omvattende kant, kant materialen merklappen en naaigerei. De 18e -eeuwse stijlkamer gewijd aan Maria Louise van Hessen-Kassel, laat u de 18e -eeuwse kanten zien die ook zij aan haar kleding droeg.

Open: Woens t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.

In juli, augustus en september ook op dinsdag open van 13.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak.

 

 

 

Gegevens

Begin:
2 mei 2018
Einde:
30 december 2018
Evenement Categorie:

Locatie

‘t Andere Museum
Oostersingel 8
Leeuwarden,
+ Google Maps
Website:
www.museumpakhuiskoophandel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.