Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

BLOEMEN BLOEIEN OP PAPIER

30 april 2017 - 8 oktober 2017

| 6€

In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas is een bijzondere expositie te zien over 19e-eeuwse hand ingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief en met als titel “Bloemen bloeien op papier”.  In het middelpunt staan de hand ingekleurde borduurpatronen uit de collectie van de Familie Landwehr-Vogels. Tevens worden werkstukken van een wedstrijd, met deze borduurpatronen als uitgangspunt, getoond .

Het echtpaar John Landwehr en Josephine Landwehr-Vogels uit Tiel verzamelde honderden met de hand ingekleurde borduurpatronen uit de Biedermeierperiode. Eind vorige eeuw besloten zij hun collectie te schenken aan de gemeente Tiel. Daar werd de collectie ondergebracht bij het RAR (Regionaal Archief Rivierenland).

Diny Gerards-Mensink deed uitgebreid onderzoek naar de hand ingekleurde borduurpatronen en schreef er diverse artikelen over in Handwerken zonder grenzen. Zij beschreef en digitaliseerde de gehele collectie Landwehr-Vogels. Deze is te bekijken op regionaalarchiefrivierenland.nl. Mede door haar privé verzameling oude patronen, tijdschriften en boeken mag zij als een autoriteit beschouwd worden over dit onderwerp. Zij heeft ook een belangrijke inbreng bij het samenstellen van de expositie en waarin ook stukken uit haar eigen collectie te zien zijn. Ook geeft zij lezingen tijdens de tentoonstellingsperiode.

Wedstrijd
Museum de Kantfabriek heeft een wedstrijd uitgeschreven om nieuwe werken te maken geïnspireerd op enkele uitgekozen borduurpatronen uit de collectie Landwehr-Vogels.  De winnende werken en een aantal bijzondere inzendingen worden getoond in de expositie.

Voor overige informatie klik op deze link

Gegevens

Begin:
30 april 2017
Einde:
8 oktober 2017
Kosten:
6€
Evenement Categorie:
Website:
http://www.museumdekantfabriek.nl/exposition/bloemen-bloeien-op-papier/

Locatie

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8,
Horst, Limburg 5961 GP
+ Google Maps
Telefoon:
077 398 1650
Website:
http://www.museumdekantfabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.