Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Beyond Quilting, Amsterdam

13 februari – 20:00 - 21:30

Beyond Quilting is een internationale textiel research workshop waar hedendaagse ontwerpers nieuwe werkmethoden en productmogelijkheden onderzoeken voor de eeuwenoude godhadi quilttechniek waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is. Een initiatief van Rucha Kulkarni, Edith Rijnja en Harald Schole.
Simone Post de jonge, succesvolle textiel- en productdesigner is één van de deelnemers aan Beyond Quilting geeft don 13 feb,20:00 uur een lezing over haar werk in Nautilus Expobar, Amsterdam. Ze vertelt ook over haar recente samenwerking met quiltambachtsvrouwen van Quilt Culture in India. Een project over re- en upcycling.

 Post: “Quilten is een techniek met een zeer lange traditie. Ik wilde naar deze techniek kijken als een buitenstaander. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in het oprekken van bestaande grenzen. Mijn uitdaging is om zodanig te ontwerpen dat men niet het gevoel heeft naar een samenstelling van oude stoffen te kijken maar naar een frisse nieuwe toepassing.”        

Simone Post werkt o.a. voor Vlisco en Adidas. Ze ontwierp tapijten uit fabrieksresten en ‘misprints’ van Vlisco textiel (Post Vlisco). Voor Adidas creëerde ze vloerbedekking uit oude Adidas sneakers (Post Adidas).  Haar werk is veelvuldig bekroond. In 2019 (Dutch Design Award, Young Designer 2019, en Design prijs Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. www.simonepost.nl

Lezing & tentoonstelling: Nautilus Expobar – Eef Kamerbeekstraat 1006 – 1095 MP Amsterdam. Open: vrijdag, zaterdag, zondag 13:00-18:00 Vanaf CS, tram 26, halte Bob Haarmslaan. Parkeren: vrij na 19:00 en op zondag https://beyondquilting.pagexl.com      beyond.quilting@gmail.com


Gegevens

Datum:
13 februari
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nautilus Expobar
Eef Kamerbeekstraat 1006
Amsterdam, 1095 MP
+ Google Maps
Website:
https://beyondquilting.pagexl.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.