Laden Evenementen

BEWEGING IN KANT, Leiden

1 mei - 22 mei

BEWEGING IN KANT. Rond het Textielfestival Leiden dat plaats vindt van 12 t/m 15 mei, exposeert het kunstenaarscollectief EXPERIKANT van 1 mei t/m 22  mei bij Cultuurzaal Sijthoff, in Leiden.
EXPERIKANT telt 8 enthousiaste leden, Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl. Allen hebben zij een lange staat van dienst binnen de kantwereld. De meesten geven ook les in de techniek en de vormgeving van modern kant.
Zij exposeren in binnen- en buitenland. Zowel in groepsverband als individueel.

Het is voor hen een uitdaging om het oude ambacht te ‘vertalen’ naar deze tijd, waarbij de techniek in dienst staat van de vormgeving.De kunstenaars gebruiken allerlei materialen. Uiteraard diverse garens, maar ook metaaldraad, papier, keramiek, steen, hout en plastic maken soms deel uit van de kunstwerken. 

Eigen aan kant is de transparantie. De werken hebben ieder een eigen karakter en het is verrassend om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om ideeën en thema’s uit te werken. www.experikant.nl 

Openingstijden: Van 1 mei t/m 22 mei: van maandag t/m zaterdag van 13 tot 16 uur.

Tijdens het Textielfestival: van 10 tot 17 uur,  15 mei tot 16 uur, dan is er ook altijd een iemand van EXPERIKANT aanwezig.

Het is wel raadzaam om eerst te bellen 06 21879327, want soms zijn er in de expositiezaal bijzondere bijeenkomsten, of kijk op de website: www.sijthoff-leiden.nl bij de agenda.

 

foto’s detail SPIRALEN, Hetty de Vries  detail SCHITTERING, Nel Butter, detail FEATHERS, Rinie Verhaegh

 

Gegevens

Begin:
1 mei
Einde:
22 mei
Evenement Categorie:

Organisator

Eksperikant
Website:
www.experikant.nl 

Locatie

Cultuurzaal Sijthoff
Doezastraat 1b
Leiden,
+ Google Maps
Website:
https://www.sijthoff-leiden.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.