Laden Evenementen

Beautiful Lace & Carine Gilson Brussel

10 juli 2019 - 19 april 2020

Beautiful Lace & Carine Gilson schetst een  beeld van twee hoogtepunten in de geschiedenis van kant: 200 jaar lang genoot Brusselse kant internationale uitstraling. Sinds 30 jaar creëert de Brusselse Carine Gilson hoogwaardige lingerie die zijde met kant combineert.

De Brusselse lingerie-ontwerpster Carine Gilson  toont wat haar inspireert: van de tuin van Eden tot kimono’s in Japanse stijl, van art nouveau tot schilderijen van beroemde meesters. Ze vertelt over haar ontmoetingen en haar samenwerkingsverbanden met gerenommeerde vakmensen. Ze beschrijft het creatieve proces dat aan de basis ligt van haar weelderige en geraffineerde stukken. Subtiel krijgen de waarden van haar modehuis vorm.

Carine Gilson
Ze is 23 als ze afstudeert aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar ze een modeopleiding volgde.
In Maille France ontdekt ze (een klein Brussels atelier voor onderjurken en -rokken), en wordt meteen verliefd op kant, de kunst die onze voorouders zo vaardig beoefenden. Ze besluit het roer in handen te nemen en gaat vol overtuiging aan de slag met uitzonderlijke materialen als zijde en kant. Zo wil ze buitengewone lingerie creëren, die van een zeldzame elegantie getuigt.
In 1994 lanceert ze haar eigen merk van luxueuze lingerie. Al snel zijn de pers en de gekendste internationale boetieks op de afspraak. Carine Gilson werkt met de fijnzinnigste materialen: kantwerk uit Caudry en zijde uit Lyon, afkomstig van de beste Franse weverijen. Haar kleurenpalet is uniek en ze geeft elke collectie een exclusief palet dat uit haar gekste dromen ontspruit.
In 2004 opent Carine Gilson haar eerste boetiek in Parijs en in 2011 viert Londen de opening van een Carine Gilson-boetiek in Belgravia. In 2018 opent Carine Gilson een nieuwe boetiek aan de Brusselse Waterloolaan, uitgetekend door het architectenduo David & Nicolas. Een apart universum, helemaal in het
teken van Carine Gilson, haar delicate creaties en haar uitgesproken vrouwelijkheid als het summum van verfijning.

En 2019 werkt Carine Gilson samen met kantproducent Sophie Hallette om haar eigen kant te ontwerpen en te produceren. Die zal de identiteit van het merk uitmaken en in tijdloze creaties van haar merk worden verwerkt. Ze viert ook 30 jaar creatie.

Gegevens

Begin:
10 juli 2019
Einde:
19 april
Evenement Categorie:

Locatie

Mode & Kant Museum
Violetstraat 12
Brussel, België
+ Google Maps
Website:
http://www.fashionandlacemuseum.brussels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.