Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Back­sta­ge/​Front­sta­ge |Modemuseum Hasselt

22 september 2018 - 16 maart 2019

Backstage/Frontstage neemt je mee in een setting waar je anders nooit komt. Door middel van fotografie en mode wordt het niet eerder belichte verhaal achter de schermen van de modeshow onthuld. Je doorloopt het volledige backstageparcours: van casting, fitting, haar en make-up tot de line-up en de finale. De spannende dialoog tussen Daniëls’ bijzondere beelden en de fantastische ontwerpen van toonaangevende designers dompelt je volledig onder in de creatieve buzz achter de coulissen. Het verhaal krijgt een bijzondere dimensie dankzij een  scenografie die het resultaat is van de samenwerking tussen storytellers Shaved Monkey en scenografe Katrien Geebelen.Een show is voor een ontwerper het belangrijkste kanaal om collecties te tonen en om aandacht te bewerkstellen van pers, inkopers en publiek. De vaak spectaculaire events zijn cruciaal voor het imago van een ontwerper of modehuis. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Hoe het er backstage aan toegaat krijgt het publiek nooit te zien. Nochtans ontstaat net daar de magie: modellen, stilisten, visagisten en ontwerpers zijn er verenigd in één creatieve hub, allen toewerkend naar de start van de show.

Het werk van de Belgische en Limburgse fotograaf Marleen Daniëls (°1958) vormt het uitgangspunt van de expo. Modemuseum Hasselt toont een selectie van haar beelden uit de periode 1988 tot 2008. Daniëls, geboeid door wat zich in de schaduw van de catwalk afspeelt, fotografeerde de fascinerende, in mysterie gehulde backstagewereld van niemand minder dan Dries Van Noten, John Galliano, Chanel, Yohji Yamamoto, Martin Margiela, Jean Paul Gaultier en vele anderen.

Haar grotendeels analoge foto’s zijn stuk voor stuk unieke getuigenissen van een verborgen wereld, dankbare herinneringen aan een vluchtig, maar beslissend gebeuren. De geselecteerde beelden, daterend uit een periode waarin shows slechts voor een select publiek toegankelijk waren, verschenen in de modepers en gunden de toeschouwer een zeldzame blik achter de schermen. Meer nog, Daniëls’ werk was bepalend voor de beeldvorming van de mode uit de jaren tachtig en negentig, en niet in het minst voor de Belgische mode sinds de jaren tachtig. Ze bracht werk van toonaangevende Belgische ontwerpers in beeld zoals Dries Van Noten, Véronique Leroy, A.F. Vandevorst, Veronique Branquinho, Dirk Van Saene, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester.

 

Locatie: Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt

Gegevens

Begin:
22 september 2018
Einde:
16 maart
Evenement Categorie:

Locatie

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
Hasselt, 3500 België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 11 23 96 21
Website:
http://www.modemuseumhasselt.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.