Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam Kimono

21 oktober 2016 - 13 december 2016

Het Rijksmuseum toont zeven uitbundige kimono’s die ons kennis laten maken met de kleurrijke verhalen van het No-theater, een van de oudste theatervormen van Japan. De kimono’s laten de veranderingen van No door de eeuwen heen zien. No-theater ontstond in de veertiende eeuw en is een gestileerde Japanse toneelvorm waarin zang, dans en muziek samenkomen. Hoogtepunt van de presentatie is een schitterende kimono uit de achttiende eeuw met geborduurde maanbloemranken op saffraankleurige met damast geweven zijde.

De collectie van Okura.
Het Okura Museum of Art werd in 1917 opgericht en was het eerste privémuseum in Japan. Het huisvestte de collectie van Okura Kihachiro (1837–1928), een zakenman die in 1855, vlak na de openstelling van Japan, vanuit de provincie naar Tokyo was getrokken om daar de levensmiddelenhandel Okuraya te beginnen. De handelsfirma groeide uit tot een zeer succesvolle bedrijvengroep, waaraan in 1962 het eerste hotel in Tokyo werd toegevoegd. Okura Kihachiro zette zich vanaf het begin in als patroon van de kunsten en de familie houdt nog altijd die traditie in ere.

Kimono’s uit de Okura-collectie is van 21 oktober tot en met 13 december 2016 te zien in het Rijksmuseum. De tentoonstelling is in samenwerking met Hotel Okura en valt samen met het 45-jarig bestaan van Hotel Okura Amsterdam.  www.rijksmuseum.nl

 

Gegevens

Begin:
21 oktober 2016
Einde:
13 december 2016
Evenement Categorie:

Locatie

Rijksmuseum Amsterdam
Museumstraat 1
Amsterdam, 1071 XX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0900 0745
Website:
www.rijksmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.