Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Adrie den Boer | Marekerk

5 augustus 2017 - 30 september 2017

Een expositie over het Scheppingsverhaal

Over de expositie.
Ardie den Boer is erg geboeid door het Scheppingsverhaal, en wilde graag de scheppingsdagen uitbeelden. De kunstwerken verbeelden teksten uit het eerste Bijbelboek, Genesis, de hoofdstukken 1 en 2. Adrie is op zoek gegaan naar de boodschap achter het verhaal. Daarvoor heeft ze de teksten aandachtig gelezen, samen met diverse verklaringen daarover. Vervolgens is ze gaan nadenken hoe ze dit kon omzetten in een kunstwerk. Daarbij wilde ze vooral het ‘bewegende moment’, het ‘dynamische’ vastleggen. De betekenis van het verhaal is daarbij steeds meer voor haar gaan leven.

Over de kunstwerken
Hoewel Ardie den Boer vooral veel ervaring heeft met diverse weeftechnieken, wilde ze zich bij het maken van deze serie niet vastleggen op één bepaalde techniek. Hierdoor is een behoorlijke variatie in uitvoeringen ontstaan, zowel in weefwerk als in andere (ruimtelijke) technieken.
Soms inspireerde de tekst die ze uitbeeldde haar tot de keuze van een bepaalde techniek. Zoals het werk dat gaat over het ontstaan van de dampkring. Dat is uitgevoerd in draad.

Over Ardie den Boer

Ardie den Boer weeft al jaren. Ze exposeert haar werk ook met enige regelmaat in het Wevershuisje in Leiden en heeft al meerdere keren deelgenomen aan de Kunstroute. Ardie is lid van de Marewijkgemeente.
Om meer kunstzinnige diepgang in haar werk te kunnen leggen heeft Ardie vier jaar een parttime kunstopleiding gevolgd bij Academie de Werker in Groningen.

De expositie is elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur gratis te zien
Meer informatie over de expositie is te vinden op de website van de Marekerk, www.marekerk.nl. eventuele aanpassingen in de openingstijden zijn ook daar te vinden.

Gegevens

Begin:
5 augustus 2017
Einde:
30 september 2017
Evenement Categorie:

Organisator

Marek
Telefoon:
071 512 1208
Website:
www.marekerk.nl

Locatie

Marekerk
Leiden, + Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.