Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

100.000 bomen . . . Den Haag

1 januari 2020 - 31 december 2020

100.000 bomen………Een kunstproject van Sara Vrugt voor iedereen. Van januari tot en met december 2020 borduurt zij een bos van honderd vierkante meter om het belang van de natuur te vieren. En ze roept iedereen op om mee te doen. Dit kunstwerk komt tot stand naar aanleiding van persoonlijke verhalen. Gedurende vier jaargetijden beschrijven bezoekers van de borduurstudio ervaringen met betrekking tot de natuur, die door henzelf of anderen met naald en draad worden opgetekend.

Het kunstwerk toont een bos in al haar stadia; jonge scheuten, volwassen bomen, stervende stronken. In het werk is ruimte voor alle soorten bomen, en er is ruimte voor alle soorten mensen om daar aan bij te dragen. Loop binnen en doe mee!

PARTNERS

Het borduren gebeurt in vier seizoenen, elk kwartaal strijkt de werkplaats op een nieuwe locatie neer. Eerder zette Sara vergelijkbare ateliers op bij de Oude Kerk (Amsterdam), Heden (Den Haag) en Stedelijk Museum Schiedam. Bij elke partnerinstelling, verspreid door het land, staat een van de aspecten van het project (kunst, natuur, participatie en ambacht) centraal. Zo krijgt een divers publiek de kans zich te verbinden met en bij te dragen aan dit ambitieuze kunstwerk.

BOMEN PLANTEN
In het atelier kan men ook een geborduurde boom adopteren. Met het gedoneerde geld wordt na afloop van het project een daadwerkelijk bos geplant. Dat gebeurt in Nederland (door IVN)  en in de tropen (door TreeSisters).

Zo groeit er behalve het bos van draad op doek ook een weefsel van mensen en een levend woud van honderdduizend bomen.

DOELEN 

De doelen van dit project zijn: verbindingen tussen mensen tot stand brengen, aanzetten tot creativiteit, het realiseren van een installatie die doet verwonderen en het planten van honderdduizend bomen.

Het overkoepelende doel is bewustwording van onze onlosmakelijke eenheid met het ecosysteem.

Gegevens

Begin:
1 januari 2020
Einde:
31 december 2020
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Centrale Bibliotheek Den Haag
Spui 68
Den Haag,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.