Laden Evenementen

Expositie: Kunst stof | Waterliniemuseum

augustus 5 - oktober 31

Het Waterliniemuseum toont vanaf 5 augustus het werk van Greetje Majoor. Een kunstenaar die haar visie op de wereld met de kijker wil delen. Greetje kiest onderwerpen die haar diep raken. Thema’s uit de samenleving, haar leefwereld of nog groter: de problematiek in de wereld. Zoals de enorme plastic afvalberg die dagelijks aanspoelt op de stranden, de oorlogen, het geweld. Zij verwerkt de thema’s in monumentaal werk, uitgevoerd in het traditionele ambacht van het weven. 

Hierbij verwerkt ze ongebruikelijke materialen  als grote stukken plastic, prikkeldraad, touw, vogelvleugels en netten. Haar man helpt haar om de rotzooi op de stranden te verzamelen, heel veel soorten plastic, visnetten, vissershandschoenen, plastic flessen in alle soorten en maten. Greetje knip het materiaal vervolgens in repen en gebruik deze als inslag op een schering van katoen, met  een speciale weeftechniek zodat het geheel goed vastzit.

Workshop: maak van plastic afval een gezamenlijk kunstwerk

In de maand oktober wordt er een lezing over weefgeschiedenis gehouden  door Marianne Kemp, en een lezing van Diana Kostman over kunstgeschiedenis en vrijheid.

Gegevens

Begin:
augustus 5
Einde:
oktober 31
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Het Waterliniemuseum, Fort bij Vechten,
Achterdijk 10 - 14
Bunnik,
+ Google Maps
Website:
www.waterliniemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.