Laden Evenementen

BLOEMEN BLOEIEN OP PAPIER

april 30 - oktober 8

| 6€

In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas is een bijzondere expositie te zien over 19e-eeuwse hand ingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief en met als titel “Bloemen bloeien op papier”.  In het middelpunt staan de hand ingekleurde borduurpatronen uit de collectie van de Familie Landwehr-Vogels. Tevens worden werkstukken van een wedstrijd, met deze borduurpatronen als uitgangspunt, getoond .Het echtpaar John Landwehr en Josephine Landwehr-Vogels uit Tiel verzamelde honderden hand ingekleurde borduurpatronen uit de  Biedermeierperiode. Op het einde van de vorige eeuw besloten zij hun collectie te schenken aan de gemeente Tiel. Daar werd de collectie ondergebracht bij het RAR (Regionaal Archief Rivierenland).

Diny Gerards-Mensink
Zij deed uitgebreid onderzoek naar hand ingekleurde borduurpatronen en schreef er diverse artikelen over in Handwerken zonder grenzen. Zij beschreef en digitaliseerde de gehele collectie Landwehr-Vogels. Deze is te bekijken op regionaalarchiefrivierenland.nl. Mede door haar privé verzameling oude patronen, tijdschriften en boeken mag zij als een autoriteit beschouwd worden over dit onderwerp. Zij zal ook een belangrijke inbreng hebben bij het samenstellen van de expositie en zal deze completeren met stukken uit haar eigen collectie. Ook zal zij tijdens de tentoonstellingsperiode lezingen geven.

Wedstrijd
Museum de Kantfabriek heeft een wedstrijd uitgeschreven om nieuwe werken te maken geïnspireerd op enkele uitgekozen borduurpatronen uit de collectie Landwehr-Vogels. Een jury bepaalt uit de meer dan honderdvijftig inzendingen de prijswinnaars. De winnende werken en een aantal bijzondere inzendingen worden getoond in de expositie.

Voor overige informatie klik op deze link

Gegevens

Begin:
april 30
Einde:
oktober 8
Kosten:
6€
Evenement Categorie:
Website:
http://www.museumdekantfabriek.nl/exposition/bloemen-bloeien-op-papier/

Locatie

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8,
Horst, Limburg 5961 GP
+ Google Maps
Telefoon:
077 398 1650
Website:
http://www.museumdekantfabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.